Sticknav

Απολογισμός Ετήσιας Εκδήλωσης


Την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015 η Ελληνική Πανεπιστημιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΕΠΕΕΣ) πραγματοποίησε έκτακτη Γενική Συνέλευση και εκδήλωση κοπής πίτας για τη νέα χρονιά στο κτίριο του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην Γενική Συνέλευση παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα του πρώτου έτους του Διοικητικού Συμβουλίου που εξελέγη το Δεκέμβριο του 2013, συζητήθηκε η μελλοντική στρατηγική της ΕΠΕΕΣ, καθώς και η αναθεώρηση του Καταστατικού, που θα επιτρέψει και την ένταξη υποψήφιων διδακτόρων στην Ένωση. Στην Συνέλευση μετείχαν μέλη ΔΕΠ, φίλοι της ΕΠΕΕΣ και νέοι ερευνητές σε θέματα Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Βασικά σημεία των παρεμβάσεων του απερχόμενου Προέδρου κ. Παναγιώτη Γρηγορίου και του νέου Προέδρου κ. Δημήτρη Μπουραντώνη συνίστανται στην σημασία συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την επίδραση του ευρωπαϊκού κεκτημένου για την διαμόρφωση κρατικών πολιτικών οι οποίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου ευρωπαίου πολίτη. Επισημάνθηκε η σημασία της δράσης της ΕΠΕΕΣ και ο ρόλος της ως καταλύτης στην διάχυση γνώσης μέσα στην ελληνική κοινωνία αναφορικά με την λειτουργία και τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος καθώς και για τη σημασία τους για τους ευρωπαίους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό και για την αποτελεσματική εκπλήρωση των σκοπών της ΕΠΕΕΣ, διαπιστώθηκε η ανάγκη ένταξης νέων μελών που θα εμπλουτίσουν την δράση της Ένωσης.

Μετά από πρόταση του ΔΣ της ΕΠΕΕΣ την πίτα έκοψε ο Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Στεφάνου που υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ένωσης και προσέφερε, και συνεχίζει να προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στην ΕΠΕΕΣ.

Οι δημοσιογράφοι κα Βάλια Καϊμάκη και κος Φοίβος Καρζής που συμμετείχαν στην εκδήλωση, επισήμαναν την σημασία των πολιτικών δυναμικών που αναπτύσσονται στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και την σχέση της Ελλάδας με αυτές, αναδεικνύοντας την πολιτική πτυχή αυτών, ενώ παράλληλα η ΕΠΕΕΣ ασχολείται με την καθαρά επιστημονική προσέγγιση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Ακολούθησε ευρύς και δημιουργικός διάλογος από τον οποίο αναδείχθηκαν σημεία για περαιτέρω προβληματισμό από πολιτικής και επιστημονικής σκοπιάς.

Στην παρακάτω γκαλερί μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση: